|
Yapılar ve Mozaikler Bu bölümde antik dönemdeki ev, saray vb yapıların planlarını ve aynı zamanda iç döşemeleri ile ilgili bilgiler paylaşılacaktır |
![]() |
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
||||
![]()
Bu soruyu sormamızın nedeni, kendisine işaret profesörü diyen bir kişinin, mozaik gördüğünüz ev tabanında muhakkak mezar-lahit bulunur demesinden dolayıdır. Sizce bu olay ne kadar doğrudur?
Yorumlarınız için teşekkür ederiz
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
bence var bırtane rasladın sinop ta tabıkı bu her yerde var anlamına gelmıyor ama ben gengördüm
|
|
||||
|
||||
![]()
yok böyle şeyler bir roma villasını ele alalım her tarafı mozaiktir ama mezar var demek yanlış olur
bir anıt mezar yada bir kilise tabanını ele alalım belki bir ihtimal olabilir |
|
||||
|
||||
![]()
Bunu en güzel Antakyalılar yanıtlayacaktır.. Yani Strabon ablamdan tecrübe ile sabit bir yorum bekliyoruz..
![]() Saygılar... |
|
||||
|
||||
![]()
Sevgili arkadaşlar.Mozaik taban döşemesidir.Doğal olarak bir villanın yada sarayın zeminine mezar yapılmaz.Mezar kültünün oldukça ağır bastığı uygarlıklarda da böyla bir uygulama söz konusu bile edilemez.Ayrıca evlerin,villaların tabanına mozaik yaptırmak o dönemde her babayiğidin kaldırabileceği bir şey değildi,çünkü oldukça pahalı bir iş.Benim gerek ziyaret ettiğim ören yerlerinde gerekse birebir karşılaştığım durumlarda mozaik altında mezara rastlamadım.Var diyende kuyruklu yalan söylemiş olur.
Saygılar.
|
||||
|
||||
![]()
ben hepsinde var demitorum fakat yüksek bir tepede bir ibadet yeri yada çok zengin birinin evi ama bence orası bir mabet tabanın üstü mozaik mozaikleri kırıp tabanda bir kaç gözlü oda odalara gimedim ve aynı yerde kuyu gibi bir sarnıç derinliği ne kadar bilmiyorum
|
|
||||
|
||||
![]()
Adana nın kozan ilçesi kuyuluk köyünde portakal bahçesinde mozaikli alanın altından çıkan lahiti görebilirsiniz.ayrıca daha çıkarılmayan lahitler de var. Saygılar.
|
![]() |
Etiketler |
altında, bulunur mu, lahit, laht, mezar, mozaik, mozaiklerin, nerede, vardır |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milas'ta Lahit | Farmet Teknoloji | Define & Dedektör Haberleri | 0 | 01-07-2014 01:59 |
Mozaiklerin Kaldırılması | strabon | Yapılar ve Mozaikler | 5 | 31-03-2011 01:25 |
OLAY Lahit/ | Ronin | Define & Dedektör Haberleri | 14 | 30-11-2010 08:44 |
Kurşun Lahit: | Farmet Teknoloji | Mezarlar (Nekropoller) | 0 | 21-07-2010 02:02 |
2 bin 300 yillik lahit ele geçirildi | consulali | Define & Dedektör Haberleri | 0 | 02-03-2010 05:42 |
Farmet Teknoloji Sistem Bilgisi | Site Bilgileri (Alexa) |